Filled Under: , , ,

İlham Alabileceğiniz İsveç Mutfak Dekorasyonu ve Detayları

Share

İsveç'te yaşamaya başlayınca ev dekorasyonlarına hayran kalmıştım. Her ev sanki dergilerden fırlamış gibi.
Beyaza tutkunlar. Bu da gün ışığını fazla alamadıklarından kaynaklanıyor. Evde bulunduğumuz saatlerimizin çoğunu mutfakta geçiririz. Bu da huzur dolu bir mutfak dekorasyonunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan bir unsurdur. 
Dekorasyonda Neyle Ne Gider, İsveç mutfak dekorasyonunda detaylara dikkatinizi çekiyor.

İskandinavya dekorasyonunda hakim renk beyaz olduğu için detaylarda kullanılan objelerin renkli olması odaya sakin, huzurlu ve aynı zamanda da enerjik bir mod kazandırıyor.
Mutfağınız eğer uygunsa yemek masanızı pencere önüne yerleştirmeyi tercih edin. Annelerimizin hayali bulaşık yıkarken dışarıyı seyretmekti. Evet, bulaşık evyenizin önünde bulunan pencerenizden, bulaşıkları yıkarken dışarıyı izlemek güzel ama artık hepimizin bulaşık makinesi var ve çalışma hayatında öyle saatlerce bulaşık yıkadığımız zamanlarımız olmuyor. Çok şükür. O yüzden pencere önüne konumlandırılan artık, masalar oluyor.
 

Yeşil bitkiler ve çiçekler de çok doğal ve güzel dekorasyon objeleridir mutfakta. Zira Beyaz ve yeşilin uyumu, mutfak dekorasyonunda güzel bir ambians sağlıyor.



İsveç dekorasyonunda şaşırdığım şeylerden biri de tüm malzemelerin açık raflarda, tezgah üstünde, pencere içlerinde, tezgah üstü askılarda olması yani bizim gibi kapaklı dolaplara kaldırıp saklama gibi bir durumları yok. Ve tahmin ettiğimiz gibi dağınık bir görünüm değil tam tersine uyum içinde görünmekte.




Ve son olarak tabi ki tablolar. Büyük tablolarla boş duvarlarınızı ve dekorasyondaki eksik ruhu tamamlayabilirsiniz.