Filled Under: , ,

Yanlış ve Doğru Kullanımlarıyla İspanyol Paça Pantolon

Share

Zaman zaman modası geçse de dolabımızdan çıkarmamamız gereken parça; İspanyol Paça Pantolonlar. 

70'lerden yadigar, doğru kullanımla modayı her zaman yansıtabileceğiniz İspanyol Paça pantolonlar ister jean ister kumaş, hem gece hem gündüz, kombininize göre şık ya da bohem olabilen nadir parçalardandır.

Yanlış ve doğru kullanımlarıyla İspanyol Paça Pantolon, Neyle Ne Gider'in markajında.

İspanyol paça pantolon kullanımı oldukça risklidir. En ufak yanlış tüm kombininizi kötü gösterir. İspanyol Paça Pantolonun olmazsa olmazları;

  • Uzun paçalar
Paçalar ne yeri süpürecek kadar uzun olmalı, ne de ayakkabı topuğunuz görünecek şekilde kısa. Fazla uzun tutulan paçalarda oluşan yığılma kötü, özensiz ve modayla yakından uzaktan ilişkisi olmayan bir görünüm sergiler. Paçalar yere kadar uzun ya da en fazla 1-2 cm kısa olmalı.

Fazla uzun tutulan pantolon boyu, paçalarda yığılma yaparak kötü bir görünüme neden olur
  • Topuklu ayakkabı
Düz ayakkabılarla kombinlendiğinde salaş ve liseli bir görüntü oluşur. Topuklu ayakkabı İspanyol Paçanın olmazsa olmazı, ama inanın değer. Uzun paçaların altına saklanan topuklu ayakkabılar sayesinde proporsiyonunuzda bölünme olmadan boyunuz uzun görünecektir. 

Ayakkabılarınızın yalnızca burnu görünmeli. Aksi takdirde normal bir pantolandan daha feci bir görüntü oluşmakta. Kalın ve dolgu topuklu ayakkabıları rahatlıkla kullanabilirsiniz. İspanyol Paça Pantolonların paça boyu belli bir ayakkabıya göre kısaltılır ve kombinlerken diğer topuklu ayakkabılara geçiş yapmak neredeyse imkansızdır. 
İspanyol Paça Pantolonlarda paça boyu kısa tutulmamalıdır. 
  • Bele oturan üstler
Bele oturan üstlerle ve hatta bir kemerle tamamlayacağınız İspanyol Paça kombininiz bacak boyunu uzun ve belinizi ince gösterir.


Belinize oturan üstlerle kullanılmadığında özensiz bir görünüm oluşur
  • Üst bacak bölümü bedeninize oturan modeller
İspanyol paça pantolonunuzu seçerken üst bacak bölümünün bedeninize oturmasına dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde yine özensiz bir görüntü oluşur. Rahat etmek isterseniz elastik modellere yönelebilirsiniz.


Üst bacak bölümü dökümlü duran modeller özensiz gösterir

İspanyol Paça Pantolonları Nelerle Kombinleyebilirsiniz

Bele oturan kısa bluzlar ve tişörtlerle şık ve elegan kombinler yaratabilirsiniz.


İpek gömlekler gece kombinleri için birebirdir. Kısa gömlekleri tercih edin, uzun gömleklerinizle kombinlemek isterseniz pantolon beli içinde kullanabilirsiniz.


Üstüne vintage uzun bir manto veya kısa ceket ve hatta deri ceket bootielerle beraber kombinlenebilir.



Kombinlerinizi oluştururken 70'leri düşünerek yola çıkabilirsiniz. Bohem bir kazak ya da hırka veya bere, klasik çizgili bir bluz. Tabii günümüzde giydiğimizi unutup abartmayın, başınıza fular ya da barış işaretli kocaman bir kolye ile kullanmayın. 


Artık her markada bulabileceğiniz fake kürklerle de kombinleyebilirsiniz.


Son olarak İspanyol Paça Pantolonu en güzel kullanan Victoria Beckham ve kombinleri:

0 yorum:

Yorum Gönder