Filled Under: ,

Balkon Dekorasyonunda 5 Önemli Adım

Share

Balkonlar evimizin nefes alan bölümleridir. İlkbahar geldiğinde özenle temizleyip düzenleriz ve yaz mevsiminde neredeyse evimizdeki salonumuzun varlığını unuturuz. Misafirlerimizi bile güzel bir balkonumuz varsa orada ağırlarız. Peki balkonunuz, salonunuza rakip olabilecek bir dekorasyon ve çekiciliğe sahip mi?

Neyle Ne Gider'de balkon dekorasyonunun 5 önemli adımı.

1

Yazın simgesi balkonunuzda renk kullanmaktan çekinmeyin. Renkli yastıklar, minderler, kilimler ve hatta masalar ve sehpalar... İçinizi açacak renklerle döşenmiş bir balkondan çıkmak istemeyeceksiniz.

2

Balkonun vazgeçilmezi çiçekler ve saksılar. Renkli ve desenli saksılar, balkonunuza renk katmanın bir başka yoludur. İlkbahar ve yaz mevsimini en güzel şekilde hissettirebilecek çiçekler, balkonun hemen hemen her yerinde dekoratif amaçlı olarak kullanılabilirler. Büyük saksılarla yerde, renkli saksılarla balkon demirlerinde, soft renklerle boş kalan balkon duvarlarınızda ve minik saksılarla balkon masanızın üzerinde...

3

Küçük balkonlarda yine küçük yuvarlak, katlanabilir masalardan kullanabilirsiniz. Yer tasarrufu, balkonda rahat edebilmeniz için önemlidir. Bu masalar, genelde dar sandalyeleriyle takım olarak satılmaktadır. Renkli minderlerle kişiselleştirirseniz, balkonunuz hem ferah hem de rahat bir dekorasyona sahip olacaktır.

4

Küçük sandalyeler bana göre değil diyenlerdenseniz, eski zaman sedirler yardımınıza koşuyor. Tahta kasalardan ya da eski ayakkabı dolaplarından, üzerine rahat minderler yerleştirerek kolayca oluşturabileceğiniz sedirler; en az 2 kişi oturabileceği için hem 2 sandalyenin kaplayacağı alandan tasarruf eder, hem de size yalnızken uzanabilecek bir alan sağlar.

5

Küçük balkonlara yine güzel bir çözüm olan sehpalar da dekorasyonunuzun önemli parçaları arasında yer alacaktır. Dar bir balkonunuz varsa ve masa koyacak yeriniz yoksa, sehpalarla çözüm getirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder