Filled Under: , , , ,

Eminönü'nde Evlilik Alışverişinde Gidilmesi Gereken 6 Mekan

Share
Evlilik alışverişi kolay demeyin. Bir başladı mı gerisi gelir. Bardak, tabak,
yatak örtüsü, banyo malzemesi derken bir bakmışsınız her gördüğünüz şeye meğerse ihtiyacınız varmış.O yüzden kesemizi bilerek alışveriş yapmak lazım. Hem zevkli eşyalarım olsun, hem de ucuz olsun diyorsanız hiç üşenmeyin buyurun Neyle Ne Gider'le Eminönü'ne gidelim. Unutmayın, eğer aradığınız şey Eminönün'de yoksa hiçbir yerde yoktur.

1. Paşabahçe Outlet


Paşabahçe Outlet'de istediğiniz tüm mutfak malzemelerini, Paşabahçe Mağazaları'ndan çok daha ucuza (ciddi bir ucuzluk) alabilirsiniz. Biz tüm küçük büyük bardak, kadeh, plastik kaplar, yumurtalık, banyo takımı, mugları ve daha birçok şeyi oradan aldık. Siz de çok zevkli malzemeler bulabilirsiniz. Alışveriş planınızda en son dükkan olarak burayı hedefleyin ki ağır paketlerle tüm çarşıyı dolaşmak zorunda kalmayın. Nasıl gideceğinize gelince;

Mercan Yokuşu'ndan çıkmaya başlıyorsunuz. Orada sizi "gelinlik lazım mı, nişanlık lazım mı, damatlık lazım mı, kot bulunur" falan gibi türlü şekillerde sıkıştırıyorlar. Onlardan bir tanesine Kürkçü Han'ı sorun. Zaten yokuşu çok tırmanmadan hemen sağınızda karşınıza çıkacaktır. 
Giriş Kapısı Yokuşu Çıkarken Sağ Tarafta                                 Böyle bir kalabalık olacak :)

Bu büyük han kapısından girince karşınıza şöyle bir meydan çıkacak. Burada havlucular, nevresim takımları satan yerler var. Fikrimce pahalılar ve çok da güzel malları yok. İlla alacağım diyorsanız daha bir köşede kıyıda kalmış dükkanları tercih edin ki pazarlık yapabilesiniz.


Şimdi bu alana girdikten sonra sağ tarafınıza doğru yine küçük bir geçit göreceksiniz. O geçitin başında Paşabahçe'nin tabelası var. Tabelaları izleyerek dükkanı bulabilirsiniz.


2. Şark Han


Hediyelik eşya hanı olarak geçer ama içeride makyaj takım çantasından, sepetlere, tepsilerden, dekoratif saatlere, dekoratif objeler ve aklınıza gelebilecek her şeyi bulabileceğiniz çok büyük bir mekan. Hepsini gezemezsiniz, ama olabildiğince fazla dükkanı gezip fiyat karşılaştırması yapın. 

Şark Han'da Mercan Yokuşu'nu çıktığınızda karşınıza çıkacaktır. Dışarıdan küçük göründüğüne bakmayın. Zemine doğru beş katı var. "Aman zaten ıvır zıvır ne alacağım ki" demeyin. Başka yerlerde 10 TL'ye satılan ürünleri burada 3 TL'ye bulacaksınız. Hazırlıklı gidin. 



3. English Home Outlet


Çok kısa sürede ürünleri tükeniyor. İki katlı mağazanın alt katında defolu ürünler mevcut. Yumuşacık havlular, nevresim takımları, çarşaflar ve yastık kılıflarını normalinden ucuz fiyata bulabilirsiniz. Eminönü'ne her gittiğinizde uğramakta fayda var. Adresi: Sururi Mah. Vasıf Çınar Cd. No:43 



Yenicamii arka çıkışından Bursa Kumaş Pazarı'na çıkan yola dönün. Bursa kumaş pazarını sol tarafınızda kalacak şekilde ilerlediğinizde sağ tarafınızda dükkanı görebilirsiniz. Yine Mercan Yokuşu'na yakın bir lokasyondadır. Hemen yanında Taç Outlet'de vardır. Bakmadan geçmeyin derim. Battaniye, nevresim, yorgan ve bornozlarda güzel ürünlere sahip ve outlet fiyatı üzerinden birçok ürün aldığınızda kampanyalara da dahil olabiliyorsunuz.


4. Vakko Outlet


Mısır Çarşı'sının cadde tarafındaki kapısından Yeni Camii'ye doğru ilerleyin ve aynı şekilde yol boyu çarşı içine doğru devam edin. Bavulların ve mayoların satıldığı bir sokağa geleceksiniz. Vakko Outlet Mağaza'sı sol tarafınızda kalıyor. Erkekler için kaliteli gömlekler ve hatta damatlık gömleği bulabilirsiniz. 


5. Düğün Fotoğrafları için Komik Gözlükler, Maskeler


Eminönü Mısır Çarşısı'ndan ilerleyip Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sokağına girdiğinizde sağlı sollu hediye paketleri ve çeşitli parti malzemeleri satan dükkanlar çıkacaktır karşınıza. Komik gözlükler, maskeler, komik kravat ve papyonlar bulabilirsiniz. Hatta hemen arka sokaklara dalınca bu dükkanların toptancısı da bulunmakta. Perakende satmak istemeseler de ısrarcı olup "hemen çıkacağım" filan deyip çok daha ucuza satın alabilirsiniz.


6. Mutfak Malzemeleri için Biev


Güzel tabaklar, bıçak setleri, kahvaltı takımları, tencere takımları ve bir çok güzel ürünü daha bulabileceğiniz alışveriş yapmaktan zevk alacağınız bir dükkan. Aynı sokakta 3-4 dükkan aralıkla 2 adet dükkanı vardır. Sağ tarafa doğru olan dükkanı diğerine göre daha ucuz. Doğubank'ın tam arka sokağında kalıyor, Adliye'nin karşısındadır. Hayal kırıklığına uğradım diyenler var ama belki benim gidiş zamanım denk gelmiştir, çok güzel ürünler bulmuştum. Çevresinde de bir kaç benzer dükkan bulunmakta, çok güzel ürünleri var ama zaten o fiyata her yerde bulunabilir malzemeler. Eminönü'nden taşımaya gerek yok diye düşünüyorum.