Bir Ege lezzeti olan Çöketme Kebabı'nın diğer adı da Bodrum Kebabı'dır. Pratik ve lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız, Çökertme Kebabı'nı denemelisiniz.
Et yemeklerinin en kolaylarından birisi olan Çökertme Kebabı, sunumu ve lezzeti bakımından zengin oluşuyla vazgeçemeyeceğiniz tarifleriniz arasına girmeye aday.
Neyle Ne Gider, Nefis Ege tatlarından Çökertme Kebabı'nı sunar.
2 Kişilik / Hazırlama Süresi: 30 dk
Malzemeler:
- 450-500 gr Dana Antrikot ya da Bonfile
- 3 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Tuz karabiber
- kekik
Hazırlanışı:
Antrikotları jülyen doğrayın ve tavada kızartın. Tencerenin kapağını kapatmayın, aksi taktirde etler sularını salarak sertleşecektir. Etleri tavaya attığınızda yine suyunu salmaması için mühürleme işlemini gerçekleştirin, yani kısa bir süre bir tarafını kızarttıktan sonra hemen diğer tarafını çevirerek su salımını engelleyin. Biraz kızardıktan sonra tuz, karabiber ve kekik ekleyebilirsiniz.
Patatesleri kibrit şeklinde doğrayın ve kızartın.
Sos tavasında salçayı çok az sulandırarak kaynatın, dilerseniz bir çay kaşığı tereyağ ekleyerek lezzeti arttırabilirsiniz.
Servis tabağınıza önce yoğurdu yayın, üzerine kızarttığınız patatesleri, patateslerin üzerine etleri ve en son da salçayı ekleyerek sunumunuzu gerçekleştirin.
Afiyetle!
0 yorum:
Yorum Gönder