Filled Under: ,

Kahvaltıda Reçelli Yoğurt Denediniz Mi?

Share

Mutlu bir pazar günü kahvaltı için gittiğim Mosquito Cafe'de (Kadıköy) ilk olarak yediğim ve hayran kaldığım lezzettir.
Yurtdışında sabah kahvaltılarında, yoğurt yediklerini görünce hiç tatmak istememiştim. Zaten çok yoğurt tüketen birisi değilim. Ama tüketmek istiyorsanız, iyi bir yol olan reçelli yoğurdu tavsiye ederim. Sabah kahvaltısı ya da bir öğleden sonra atıştırmalığı olarak gayet lezzetli bir aperatif. Özellikle kahvaltıda tüm organlarınızı temizliyor.


Neyle Ne Gider, kahvaltıda reçelli yoğurt çok güzel gider diyenlere tarifini sunuyor.


Malzemeler:

  • İstediğiniz reçel ve yoğurt.
Şu Türk Kahvesi yanında su sunmak için çıkartılan shot bardaklarına benzeyen küçük bardaklardan bir tanesini alın ve önce bir çay kaşığı reçel koyun. Daha sonra orta kısımlarına kadar yoğurtla doldurun ve yine bir çay kaşığı reçel ekleyin. Bunları yaparken karıştırmayın, çok daha şık bir görünüm elde edersiniz. Bırakın yerken karıştırılsın. Yoğurtla tamamını doldurduktan sonra reçeliniz çilek reçeliyse bir adet çileğinden, vişne ise bir adet vişnesinden en üstüne koyarak tamamlayın. Eğer çok tatlı olsun istemiyorsanız koyduğunuz reçel miktarını azaltabilirsiniz ya da orta kısıma reçel koyma bölümünü atlayabilirsiniz. Bu kadar basit bir aperatif. 



Öğleden sonra bol kalorili bisküviler yerine bu sağlıklı aperatifi tüketebilirsiniz. Şeker hastaları, diabetik reçeller ile hazırlayabilirler. Keyifli kahvaltılar, mutlu pazarlar.

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil