Filled Under: ,

Sütlü Şehriye Çorbası

Share

Sütlü Şehriye Çorbası, gerçekten lezzetli ve yoğun kıvamıyla yemek yemiş kadar doyabileceğiniz bir çorba.

Canınız çorba çektiğinde ve evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilecek Sütlü Şehriye Çorbası misafirleriniz geldiğinde de farklı bir lezzet sunmak isterseniz birebirdir.

Neyle Ne Gider, Sütlü Şehriye Çorbasını sunar;

2 Kişilik / Hazırlama süresi 30 dk

Malzemeler:
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet et bulyon
  • 3 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • Tuz
Süsleme için:
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • pul biber
  • nane
Tarifi:

1,5 Yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin ve 2 yemek kaşığı unu ekleyerek biraz kavurun. 1 adet et bulyonu ekleyin ve ezilinceye kadar tencerede bekletin. Sonra tencereyi ateşten alın ve 1 bardak sütü ekleyin. Unun topaklanmasını önlemek için sütü yavaşça dökün ve hızlıca karıştırın. Topaklanması durumunda silikon spatula ile topaklanan unları ezebilirsiniz. 

Tencereyi yeniden ateşe alın ve 3 bardak soğuk suyu ekleyerek kısık ateşte biraz karıştırıp kıvam almasını bekleyin. Ardından yarım su bardağı arpa şehriyeyi  ve tuzu ekleyin. Sıkça karıştırarak arpa şehriyelerin pişmesini bekleyin. Çorbanızın yoğun olmasını istemiyorsanız, arada bir tadarak ve az miktarda su ekleyerek seyreltebilirsiniz. 

Çorbanız hazır. Servis yapacağınız zaman, küçük sos tavasında 1 kaşık sıvı yağda pul biberi eritin ve çorbanın üzerine dökün. Naneyi ekleyin. Afiyet, bal, şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder