Filled Under: ,

Fırın Torbasında Köfte Patates

Share
İftar sofralarında ve akşam yemeklerinde hafif, yağsız ve lezzetli bir yemek arıyorsanız son derece sağlıklı ve fırın torbasında kendi buharıyla pişen Patatesli Köfte'yi denemelisiniz. 

Neyle Ne Gider, diyet yemekleri için de uygun olan Fırın Torbasında Patatesli Köfte'yi sunar;

3 Kişilik / Pişme süresi:35-40 dk Hazırlama Süresi:20 dk

Malzemeler;
  • 250 gr köftelik az yağlı kıyma
  • 1 adet Knorr Köfte Harcı
  • 3 adet orta boy patates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • pul biber
  • kekik
  • kimyon
  • karabiber
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
Hazırlanışı;

250 gr kıymayı ve köfte harcını yoğurun ve ceviz büyüklüğünde toplar kopararak elinizde yuvarlayıp yassılaştırın. (Köfte harcının üzerinde 500 gr köfte harcı için yazmakta ama ben tüm harcı ekleyip ve  yalnızca 3/4'lük çay bardağı su ekleyebilirsiniz)

Şekillendirdiğiniz köfteleri dolaba koyun ve 10 kadar dinlendirin.

Patatesleri elma dilim doğrayın ve bir kabın içine alın. Yarım çay bardağı suyun içinde seyrelttiğiniz salçayı ve tüm baharatları ekleyin. Dilerseniz baharatların dengeli dağılması için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Patatesleri ve tüm malzemeyi karıştırın. 

1 tatlı kaşığı unu fırın torbası içine dökün ve torbanın ağzını elinizle kapatarak torbayı sallayın ve unun tüm torbaya yayılmasını sağlayın. Fazla gelen unu dökebilirsiniz.

Önce patatesleri ve sonrasında köfteleri patateslerin üzerine yayarak torbaya koyun ve torbaya 2-3 delik açın. Tepsinizi daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınınıza koyun ve 35-40 dk pişmeye bırakın.


Yanında üzüm kompostosu ve sirkeli domates salatasıyla çok güzel gider. Afiyet, bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder