Filled Under: ,

Mısırlı Pilav Tarifi

Share

Türk mutfağının vazgeçilmez yan yemeği pirinç pilavı. Neredeyse her ana yemek yanında yiyebiliriz. Peki her seferinde pişirdiğiniz pilavı küçük bir dokunuşla değiştirerek ilginç kılmak ister misiniz?

Neyle Ne Gider,Mısırlı Pirinç Pilavı'ını sunar;

3 kişilik / Hazırlama süresi 15 dk

Malzemeler:
  • 1 bardak pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet bulyon
  • 1 adet konserve mısır (220 gr)
Hazırlanışı:

Mısırlı pilavın hazırlanışı, alıştığımız pirinç pilavının hazırlanışı ile hemen hemen aynıdır. Yalnızca küçük bir dokunuşla, sofranıza fark yaratmanız mümkün.

Tereyağ ve zeytinyağını tencerenize koyun ve erimeye bırakın. Bulyonu ekleyip ezerek yağa karıştırın. Pirinçleri yıkayın ve tencereye ekleyin. Pirinçler birbirine hafifçe yapışır duruma gelinceye kadar orta ateşte kavurun. 1,5 su bardağı suyu (pirincin türüne göre su ölçüsü değişebilir) ve ardından mısırı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte, pilavın üstünde oluklar oluşuncaya kadar pişirin. Ocağı kapatın ve tencere kapağının altına kağıt havlu yerleştirerek 7-8 dk dinlendirin ve servisinin güzel görünmesi için pilavı önce bir kaseye doldurup düz tabağa ters çevirerek sunun.

Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder