Filled Under: ,

Eyeliner Çekme Teknikleri

Share

Tüm makyajı tamamlayıp eyeliner çekmemişseniz aynaya baktığınızda bir şeyler eksik gelir. Aslında tüm makyaja ruh katan, gözleri tamamen ön plana çıkartan eyeliner'dır.

Eyeliner çekmek zordur. Ama zaman ayırdığınızda bir kaç denemeden sonra çok da zor olmadığını göreceksiniz. Tek ihtiyacınız olan püf noktalarını bilmek.

Haydi başlayalım!

1. Eyeliner makyajda orta adımdır. Kapatıcı, pudra ve far kullanacaksanız eyeliner çekmeden önce o işlemleri bitirmelisiniz, eyeliner sonrasında da maskaranızı sürmelisiniz.

2. Kalem eyeliner kullanıyorsanız işiniz biraz daha kolay ama likit eyeliner kadar kalıcı değildir. Gün boyu kalmayacaktır. O yüzden kalem eyelinerı sürdükten sonra hafifçe dağıtırsanız daha doğal bir görünüm elde edersiniz. Akşama doğru yarısı silinmiş eyeliner ile dolaşmak istemezseniz. Arka tarafında bu ufak süngerlerden olan kalemleri tercih ederseniz eyelinerınızı dağıtmak için özel bir fırçanız olacaktır. Kalem eyelinerların uçlarının her daim ince olmasına dikkat edilmelidir.
3. Likit eyeliner gözlere daha keskin ve çarpıcı bir görünüm katar. 

Başlamadan önce bilmeniz gereken birkaç nokta var.

Eyeliner çekerken büyüteçli bir ayna kullanın, böylece kirpik diplerinizi daha rahat görebilirsiniz.

Eyeliner uygularken her zaman kullandığınız elinizi kullanmanız titremeyi ve şekillendirmeyi kolaylaştırma açısından önemlidir. Elinizin titremesinden şikayetçiyseniz; oturarak çalışın, dirseğinizi masaya koyun ve avuç içinizi yanağınıza sabitleyerek eyelinerınızı çekin.

Göz kapağı derisi sizi düz bir çizgi çekmekte zorluyorsa bir de böyle deneyin.
4. Eyelinerınızı tek bir adımda ince bir çizgi ile bitirmeye çalışmayın. Aksi taktirde elinizdeki küçük bir titreme tüm göz makyajınızı silip tekrar yapmanıza neden olabilir. Herhangi bir yanlış olması durumunda hemen müdahale edebilmek için etrafınızda kulak çubuklarından bulundurun.

Öncelikle kirpiklerinize en yakın şekilde birbirine yakın noktalar koyarak başlayın ve sonra bu noktaları küçük çizgilerle birleştirin. Yine tek adımda çizmekten kaçının. Öncelikle ince bir çizgiyle başlayın. Daha kalın çekmek istiyorsanız üstünden geçerek kalınlaştırın.

5. Kuyruğu uzatırken kaşınızın bitimine doğru uzatın. Ardından istediğiniz kalınlıkta bir üçgen oluşturun ve üçgenin içini doldurun.
Eyelinerı uyguladıktan sonra maskaranızı uygulayınız. Alt kirpiklerinizi de doldurmak isterseniz likit eyeliner kullanmayın. Kalem eyeliner ya da far kullanırsanız çok daha doğal bir görünüm elde edersiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder